Η βρύση:
"Φτάνει [στη γη] φαινόμενο του διαστημικού καιρού.
Αναμένονται σχετικά μικρές συνέπειες από την ηλιακή θύελλα".
στα φράγκικα:
Space weather arrives
Relatively minor impacts expected from solar storm
http://www.noaa.gov/features/02_monitoring/spaceweatherarrives.html
Οι ψείρες που κατέβασε η κούτρα:
http://www.ufo-blogger.com/2012/01/2012-strongest-solar-flare-storm-since.html
Κάποιος τους έστειλε, λέει, μήνυμα που στάληκε πρώτα σε υπάλληλο της αμερικανικής ΔΩΚΑ (Διεύθυνσης Ωκεανών και Ατμοσφαίρας), στο οποίο περιέχεται, λέει, η φοβερή πρόβλεψη. Και ο οποίος υπάλληλος της ΔΩΚΑ ....έχει διαδικτυακή διεύθυνση που τελειώνει σε ....@gmail.com, λες και η ΔΩΚΑ δεν έχει δικά της διαδικτυακά μέσα.... (Οι ψείρες, η κούτρα, κλπ.)
Μα καλά...., αφού η ανησυχητική πρόβλεψη μαθεύτηκε μόνο από διαρροή ενός μηνύματος σε υπάλληλο της ΔΩΚΑ, ....πως γίνεται να υπάρχει φαρδιά-πλατιά σχετική είδηση στη σελίδα της ΔΩΚΑ;
== [Ο] ==
Μια άλλη ανακοίνωση για ηλιακή θύελλα είχε προκαλέσει ευφάνταστα σενάρια και το Σεπτέμβριο του 2009:
"Προειδοποίηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ: Δυνατή ηλιακή θύελλα πλησιάζει τη γη και που μπορεί να καταστρέψει το πλανήτη να αφήσει παντού ερείπεια στο πλανήτη ανά πάσα στιγμή"
στα φράγκικα:
Warning from US.Govt: Strong Solar Storm reaching Earth which can devastate the planet at any moment
προσθήκη της 9 Μαϊου 2012 : -- η αρχική φράση "...να καταστρέψει το πλανήτη" διορθώθηκε σήμερα σε "...να αφήσει παντού ερείπεια στο πλανήτη". Σκεφτήκαμε ότι αυτό αποδίδει καλύτερα το νόημα της ιγγλέζικης φράσης, που δεν αναφέρεται σε καταστροφή του πλανήτη αλλά σε κατστροφές των ανθρωπίνων έργων πάνω στο πλανήτη (τηλεπικοινωνίες, προβλήματα που θα προκύψουν από αυτές, προβλήματα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κλπ).
== [Ο] ==
Μια ακόμα παλαιότερη έκθεση για πιθανές συνέπειες μιας ηλιακής θύελας:
http://www.wired.com/wiredscience/2009/04/2012storms/
== [Ο] ==
Σε παλαιότερες εποχές τα ταξίδια γίνονταν δύσκολα. Έτσι, το προσκύνημα στο τάφο του Χριστού ήτανε τάμα ζωής και γινόταν μόνο μια φορά στη ζωή του καθενός. Και άμα γινόταν αυτό το δύσκολο και σπουδαίο, όποιος το κατόρθωνε άλλαζε το όνομα του και κεντούσε πάνω το τιμητικό "Χατζής".
Σήμερα, τα ταξίδια είναι εύκολα, και υπάρχει και μια σχετική ευημερία. Πολύς κόσμος πάει στα Ιεροσόλυμα σχεδόν κάθε χρόνο. Υπάρχουν και σχετικές διαφημίσεις στο ράδιο "λόγος" (της φιλτάτης Εκκλησίας), τα δε ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ονόματα ανάλογα με τη περίσταση, όπως "Θεοτόκος τράβελ", κλπ. Πάνω απ' όλα η παράδοση. Τώρα, πόσο παραδοσιακό είναι το "τράβελ"...
Σύμφωνα με τις διαφημίσεις, στην επίσκεψή του θα μπορεί ένας να δει το Πανάγιο Τάφο, το φρέαρ του Ιακώβ, το τάφο της Ραχήλ,.....
Λοιπόν... Όσο ενθουσιασμό φέρνουν στους αρχαιολόγους οι προορισμοί των ταξιδιών αυτών, άλλο τόσο ενθουσιασμό φέρνουν στους φυσικούς αυτά τα "μαγνητικά σωμάτια" που απειλούν τη γη.
-.