πέτρες και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμένα, ες ουδένα χρήσιμα
Η θλιβερή εικόνα της ημιμάθειας

Και είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού...

Μια κριτική του σημερινού ρεύματος αρχαιόπληκτης αμάθειας και λαφαζάνικου εθνικισμού

Θερσίτης δ' έτι μούνος αμετροεπής εκολώα
Ιλιάς Β' 212


Κεντρική σελίδα -- Κανόνες για να μη τρώει τα σχόλια σας ο δράκος -- Επικοινωνία με το θηρίο
άλλες φωλιές του δράκου : Κερύνεια εναλία -- Greek Epiphanies

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κανόνες για να μη τρώει τα σχόλια σας ο δράκος

Ο δημιουργός των σημειωμάτων αυτών είναι συγκαταβατικός, με αντίληψη βαθέαν και πλατέαν, καθώς επίσης και με ορισμένες ιδιοτροπίες. Ακόμα δε κι αν διαφωνεί με ό,τι λες --και σ' αυτήν την κοιλάδα του αλλοτριωμένου κόσμου το πιο πιθανό είναι πως πολύ συχνά θα διαφωνεί--, έχει εν τούτοις ανάγκη άχρι θανάτου την επιθυμία σου να το πεις και να σε καταλάβει.

Ναι, αλλά παρά την επιθυμία για επικοινωνία, υπάρχουν εν τούτοις ορισμένοι κανόνες. Όσες και όσοι, το λοιπόν, επιθυμούν επι - κοινωνίαν, ιδίως ουσιαστικήν επικοινωνία, καλούνται να λάβουν υπ' όψιν τα ακόλουθα:


** Τα μηνύματα ελπίζουμε πως θα είναι σε ωραία και έμμορφα Ελληνικά --και απαραιτήτως με ελληνικά γράμματα, εγγλεζάκια ξενέρωτα.


** Τα καραγκιοζιλίκια που η αμάθεια και η ημιμάθεια ονομάζει γρήκλις απορρίπτονται μετά βδελυγμίας και περιφρονήσεως, ως καταφώρως αντιαισθητικά, ως δείγματα ιδιαιτέρως κακού γούστου, ανοησίας και ανάγωγης ανατροφής --αν μη και απάτριδος ανατροφής.


**Η επιθυμία μας για επικοινωνία επιτρέπει και μηνύματα σε λατινική μεταγραφή, φτάνει να υπάρχουν τεχνικοί λόγοι. Αναμένουμε όμως πως μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχετε διορθώσει κάθε τεχνικό εμπόδιο --αλλέως, τα μηνύματα σας θα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Για τη μεταγραφή των Ελληνικών υπάρχουν κανόνες, ήδη εκεί γύρω στις αρχές του 1970!!

TLG Beta Code Summary

http://www.uni-mannheim.de/mateo/camenatools/docs/TLG_Beta_Code_extract.html


Αν λοιπόν υπάρχει τεχνική ανάγκη, επιτρέπεται η λατινική μεταγραφή, για δυο εβδομάδες, φτάνει να ακολουθεί τον πιο πάνω κανόνα. Δηλαδή, τα μεταγραμμένα Ελληνικά θα είναι σε κεφαλαία λατινικά γράμματα, και θα πρόκειται για μεταγραφή. Κάθε άλλο, π.χ. οπτική γραφή, φωνητική γραφή, κείμενο που η μεταγραφή του στα Ελληνικά δίνει ανορθογραφίες, δεν θα γίνεται δεκτό.


** Η κατάληξη των ρημάτων στο τρίτο πρόσωπο ενικού είναι "-αι" και όχι "-ε". Π.χ.: "η ελευθερία γράφεται με αίμα". Η κατάληξη των ρημάτων στο τρίτο πρόσωπο πληθυντικού είναι "-ε" και όχι "-αι". Π.χ.: "φρικιά της Αθήνας, μη γράφετε ανοησίες στους τοίχους".

** Το ερωτηματικό γράφεται έτσι ";", και όχι έτσι "?".


** ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Αυτές οι σελίδες προορίζονται να γίνουν μια εστία κριτικής στο ρεύμα ψευδο-επιστήμης και μυθολογίας των ημερών μας. Προφανώς λοιπόν αναμένουμε και είναι αποδεκτά και σχόλια από αναγνώστες που νομίζουν πως η ψευδο-επιστήμη είναι σωστή.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουμε καμμιά όρεξη ώστε αυτός ο ιστοχώρος να καταντήσει ένας χώρος συζήτησης και διαμάχης με τους οπαδούς της ψευδο-επιστήμης και της μυθολογίας. Με άλλα λόγια: εδώ δεν θα επιτρέπεται να επαναλαμβάνονται αντιρρήσεις γνωστές από καιρό πολύ. Πολύ περισσότερο, αυτό δεν θα επιτρέπεται να γίνεται σε μάκρος. Σχόλια λοιπόν που επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά τα ίδια, θα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι.


** ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Κάθε σχόλιο αναμένεται να είναι τεκμηριωμένο. "Αναμένεται να είναι" σημαίνει πως επιτρέπονται και ορισμένα σχόλια χωρίς στοιχεία. Αλλά, πολύ σύντομα θα επεμβαίνει ο δράκος, και αν τα σχόλια σας εξακολουθούν να είναι χωρίς στοιχεία, θα τα τρώει.

Κουβέντες όπως "η Βίβλος γράφει.." είναι ατεκμηρίωτη λαφαζανιά, και θα τη τρώει ο δράκος. Το σωστό είναι να πείτε ακριβώς το βιβλίο, το κεφάλαιο και τους στίχους όπου γράφει αυτό που ισχυρίζεστε: "στη Γένεση Β:1 λέει ότι..."

Ατεκμηρίωτη λαφαζανιά είναι επίσης και το να πείτε πως "οι αρχαίοι Ελληνες είχαν κινητά τηλέφωνα" χωρίς να μας πείτε ποιός αρχαίος συγγραφέας το λέει αυτό.

** ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται με βάση αυτό που λένε τα ίδια τα αρχαία κείμενα, και όχι κάποια μετάφραση τους. Αμα δε χρησιμοποιήσετε μεταφράσεις όπου τα σχόλια του μεταφραστή αναμειγνύονται στο κείμενο της μετάφρασης, τότε είναι σίγουρο πως ο δράκος θα φάει το σχόλιο σας --μπορεί και εσάς.


** Μηνύματα υβριστικά ή προσβλητικά θα λαμβάνονται υπ' όψιν ανάλογα με το αν είναι επώνυμα. Αλλά και τότε, πάλι θα πρέπει να είναι έξυπνα και με καλό γούστο.

** Ένα διαδικτυακό ψευδώνυμό σας, και προπαντώς αν αυτό χρησιμοποιείται από καιρό σε μιαν ιστοσελίδα σας, θεωρείται αρκούντως επώνυμο --αλλ' όχι, βέβαια, όπως θα εθεωρείτο η κατά κόσμον επωνυμία.

** Αν είσαστε ακροδεξιοί, ή οπαδοί του ΛΑΟΣ, ή αν σας αρέσει το "Αντίβαρο", ο "Ινφογνώμων" ή η "τηλεόραση χωρίς σύνορα για φρικιά" και παρόμοια ιστολόγια..., ε, το πιο πιθανόν είναι πως θα το μυριστώ, και άδικα κάθεστε και γράφετε.

** Αν είσαστε της Χρυσής Γαυγής, του ΕΝΕΚ, κ.λ.π., είναι ήδη εκπληκτικό που μπορείτε να χειρίζεστε και υπολογιστή. Από την άλλη..., δεκάδες χιλιάδες μετριότητες χειρίζονται ένα υπολογιστή. Οπότε, γιατί να είναι εκπληκτικό που μπορείτε να χειρίζεστε έναν υπολογιστή;

** Αν είσαστε τσογλανάκια της άκρας αριστεράς, φρικιά των Εξαρχείων, κ.λ.π., καλύτερα να μη συναντηθούμε δια ζώσης.


Εμείς, θα προσπαθήσουμε να απαντούμε πάντοτε με ευγένεια και ευαισθησία, και θα προσπαθούμε πάντα να κατανοήσουμε τη σκέψη σας σκεπτόμενοι μέσα στο δικό σας κεφάλι. Ελπίζουμε πως θα θέλετε και θα μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

Ο Θεός της Ελλάδος μαζί μας.

-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου